I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende. Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere, samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden, slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

Viktig og vite før man kjøper Dehydrator

- En kommentar til rawfood-entusiaster

- Vertikal eller horisontal tørking

- Strømforbruk

- Støynivåer

- Oppppsummering vedrørende de forskjellige merkene

 

Velg din Dehydrator

Det er viktig med temperatur kontroll

Alle våre Dehydratorer har fordelen av å kunne justere tørketemperaturen og gir god mulighet til å prioritere forskjellige ønskede resultater. For eksempel vil alle som ønsker å tørke fisk eller kjøtt, ønske å kunne bruke høyere tørketemperaturer for matvarehygiene, mens de som er interessert i levende mat vil tørke frukt og grønnsaker ved lavere temperaturer for å bevare maksimal næringsstoffer og enzymer.

 

Dehydratorer med unøyaktig eller ingen kontroll over tørke temperaturen, vil vanligvis tørke i den øvre enden av temperatur området, og selv om de kan være rimeligere, er de ikke egnet for de som ønsker å optimalisere næringsinnholdet i maten.

 

Varmere temperaturer er også mindre egnet for å bevare de delikate aromaene og essensielle oljene når du tørker noen matvarer som urter og blomster. Som med våre andre sunne livsstils produkter, ønsker vi i sunnere.no ikke å tilby de billige Dehydratorene som er tilgjengelige i markedet i dag. Det finnes hundrevis av tørkere til godt under 1000 lapppen, og de kan være egnet for enkle oppgaver der temperaturregulering ikke er kritisk, men du får det du betaler for og langsiktig fornuft burde få deg til og velge rett maskin ved første forsøk. 

 

Temperaturen i maskinen bestemmes til enhver tid av den innebygde termostaten, maskinens utforming og luftstrømmen under drift.

 

Alle våre modeller er godt egnet for alle typer tørking samt dagens populære rå og levende mat livsstil (Rawfood).

 

Vær oppmerksom på at selv om alle Dehydratorer tilbyr relativt nøyaktige tørke temperaturer, anbefaler vi for rawfood bruk at det brukes et digitalt termometer i tillegg for å bekrefte mat temperaturen når det tørkes. Dette gjelder kun for personer som skal leve etter spesielle terapier der varme er essensielt for bevaring av næringsstoffer og enzymer. 

En kommentar til Rawfood-entusiaster

Alle våre dehydratorer vil i større eller mindre grad ha varierende lufttemperaturer inne i tørke kammeret under drift. Det som er viktig her, er hva som skjer med maten når den blir tørket. På grunn av tørkeprosessen og fordampning av fuktighet i maskinen, vil temperaturen på maten være mer stabil, og med en litt lavere temperatur enn luften som tørker den. I slutten av tørkeprosessen kan man 

 

 

 

Alle dehydratorer vil i større eller mindre grad ha varierende lufttemperaturer inne i dem når de tørker, men det viktige her er hva som skjer når temperaturen på maten blir tørket. På grunn av nedkjølingseffekten av fordampning av fuktighet fra maten, vil temperaturen på maten generelt være mer stabil og med en litt lavere temperatur enn luften som tørker den. Dette er mindre sant når fuktigheten hovedsakelig fjernes mot slutten av tørking, men heldigvis er enzymer mindre følsomme for varme når de er tørre.

Fordi Bowl of Kale Chipsof disse faktorene, er det ikke et reelt problem hvis du setter en dehydrator ved å si 40 ° C (105 ° F) og deretter oppdager at lufttemperaturen varierer opp til 50 ° C (125 ° F). Når dehydratoren befinner seg i den varme enden av termostatens syklus, fordampes fuktighet fra overflaten av maten og kjøler den ned mer, når lufttemperaturen synker, blir fuktighet trukket fra midten av maten utover, slik at matetemperaturen forblir relativt jevn overalt. Enzymer og andre næringsstoffer vil overleve i noen av dehydratorene på riktig måte, og vi tilbyr en temperatursonde hvis du vil finjustere innstillingene

I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende.

 

Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

Vertikal eller horisontal tørking

I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende. Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

Strømforbruk

I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende. Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

Støynivå

I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende. Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

Oppsummering vedrørende de forskjellige merkene

I løpet av de siste årene har det blitt levert flere tusen Dehydratorer her i Norge og populariteten er sterkt økende. Vi leverer mattørkere til alt fra proffe Michelin kokker, hotell og restauranter, gartnere, bønder, ekspedisjonsledere samt jakt og tur folket. Vi leverer også til matelskere, kunstnere, smykke produsenter, pub-eiere og folk som lager snacks til kjæledyr samt kanskje vår største kundegruppe, RAW Food entusiaster.

 

Det er mange grunner til at folk er interessert i hva de kan gjøre med en Dehydrator, og det er ikke alltid  like lett og vite hva man skal velge. Vi har derfor laget denne lille guiden slik at du lettere kan gjøre et riktig valg før du velger og investere i en Dehydrator.

SUPERSUNT

KONTAKT OSS

HAR DU YTTERLIGERE SPØRSMÅL HØRER

VI MED GLEDE FRA DEG

Tel: 46 17 00 82

  • Facebook Social Icon

 Se oss på Facebook

© 2018 by sunnere.no. Proudly Created with love