Vakuumblendere - Hvordan virker de?

NYHET - I begynnelsen av 2017 kom det en ny type blendere på markedet vi kaller vakuum blendere.

Danske Witt er en av de første leverandørene som er klar med et produkt vi kan legge til i kategorien "high performance blender" og som også inkluderer en etterlengtet reduksjon av støy.

Dette er blendere som operere med undertrykk eller vakuum i beholderen, og som viser seg og ha stor effekt på kvaliteten av det du kan lage i en blender.

Hvordan virker vakuum blenderen ?

Vakuum blending handler om å redusere mengden luft i beholderen før man blender.

Kort sagt, det som skjer er at vakuumblenderen – før den starter – suger overskytende luft ut av blenderkannen ved hjelp av en innbygget pumpe.

Derved skapes et undertrykk i kannen, som betyr at man reduserer et av de store problemene ved blending, nemlig at råvarene blir kraftig oksidert når de blendes.

Man reduserer også nedbryting av vitaminer og mineraler, og det blir mindre skum dannelse i beholderen. Man merker også at smaken er bedre, og at fargen er klarere på innholdet i beholderen. Bortsett fra denne funksjonaliteten, så fungerer blenderen som en tradisjonell utgave.

Hvorfor er oksidering et problem ?

Når ingrediensene er blendet i en beholder med

stor effekt, oppstår sterk oksidasjon eller oksygenering, noe som er problematisk fordi mange vitaminer og enzymer er oksygenfølsomme.

De bryter ganske enkelt ned når de kommer i kontakt med oksygen, noe som resulterer i et betydelig tap av næringsverdi, farge og smak.

Denne nedbrytningen er veldig tydelig, hvis man f.eks blender et eple i litt vann. Med en tradisjonell blender vil du se at fargen raskt blir veldig brunaktig, og at det ferdige resultatet skiller seg (fiber separeres fra vann) og blir en klumpet brunaktig masse.

Når det gjelder blending av det samme eple under vakuum i en vakuumblender vil fargen og friskheten bli mye bedre. Du vil se at det ferdige resultatet forblir en homogen masse i en betydelig lengre periode. Se illustrasjonsbilde.

Andre fordeler og ulemper:

Det er også en annen fordel, når man blender i en vakuum blender.

I forbindelse med at det er ett undertrykk i beholderen utvides råvarene noe. Det igjen gjør de enklere og blende og finhakke og frigjøre de næringsstoffer som sitter i celleveggene.

For de som trenger og bruke den medfølgende staven (tamper) så kan ikke vakuum funksjonen brukes. Da benyttes maskinen som en helt tradisjonell blender. I noen sammenheng er dette helt nødvendig. Se illustrasjonsbilde.

Vi har funnet denne illustrasjonen, som godt illustrerer tanken bak hvordan vakuumblenderen i praksis fungere.

For øyeblikket er det Witt`s produkt "Witt by Kuvings V1000" som har kommet til lager i fargen sølv eller hvit.

Witt by Kuvings V1000 er en modell som i utlandet selges under navnet Kuvings og produseres i Sør-Korea. Du finner nærmere informasjon om produktet på vår nettside sunnere.no.

#health #grønnsaker #føretter #diet #beforeafter #smoothie

SJEKK

 hva du kan 

LAGE

Nye oppskrifter hele tiden

Følg Cato Eriksen på sin reise mot et sunnere og mer innholdsrikt liv.
Cato Eriksen

Nå har jeg bestemt meg. Det er på tide og forandre livsstil. Dette betyr og ta kontroll over livet og ta viktige avgjørelser for fremtiden. 

Sponsor Januar 2018
Tag Cloud
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

SUPERSUNT

KONTAKT OSS

HAR DU YTTERLIGERE SPØRSMÅL HØRER

VI MED GLEDE FRA DEG

Tel: 46 17 00 82

 Se oss på Facebook

  • Facebook Social Icon